x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Proiectul GEMINI: "Operaţia de TRANSPLANT de CAP este în sfârşit POSIBILĂ" (VIDEO)

Proiectul GEMINI: "Operaţia de TRANSPLANT de CAP este în sfârşit POSIBILĂ" (VIDEO)

02 Iul 2013   •   17:11
Proiectul GEMINI: "Operaţia de TRANSPLANT de CAP este în sfârşit POSIBILĂ" (VIDEO)

Un neurolog italian crede că şi-a dat seama cum s-ar putea face un transplant complet de cap de om. Sau transplant de corp, în funcție de perspectivă. Într-o lucrare recentă, Dr. Sergio Canavero de la Universitatea din Torino explică modul în care va funcționa procedura, descriind cum o "tăietură curată", cu o "lamă ultra-ascuţită" ar putea perite cordoanelor spinale să fie re-atașate. "Este afirmația mea că tehnologia există acum, pentru astfel de operaţie", scrie cercetătorul.



Transplant de cap

Canavero îşi bazează procedura pe un caz de transplant din 1970, al doctorului Robert White, care ataşat capul unei maimuţe pe corpul alteia. În lucrarea sa, publicată în revista "Surgical Neurology International", Canavero îşi prezintă planul. Potrivit indicaţiilor doctorului, este necesară  răcirea capului şi coloanei vertebrale a subiecților la 18 °C, apoi aplicate "tăieturi curate" pentru a secţiona cele două cordoane spinale. Apoi se scurge sângele din capul transplantat, înainte fuzionarea celor două cordoane spinale, care vor fi unite împreună cu un soi de "lipici", un polimer anorganic.

Descarca PROIECTUL GEMINI in format PDF (click pe link)

În ceea ce privește asigurarea că toate fibrele nervoase sunt conectate în mod corect, Canavero recunoaște dificultatea, dar subliniază că, chiar și câteva conexiuni corecte ar fi suficiente pentru "un anumit control voluntar de locomoție." Stimularea electrică a măduvei spinării cu un aparat de stimulare (SCS) va promova, de asemenea, plasticitatea în celulele nervoase, deci va ajuta capul transplantat să-şi dea seama cum să controleze noul corp.

Dr. Sergio Canavero

Canavero crede că este o "operaţie fezabilă", și având în vedere complexitatea imensă de proceduri chirurgicale, cum ar fi transplanturi faciale integrale, poate că e doar o chestiune de timp înainte de a vedea ceva de genul asta, spune doctorul. Proiectul doctorului Canavero poartă numele de GEMINI.

Imagini cu transplantul din 1970

Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×
Subiecte în articol: transplant de cap gemini sergio canavaro