x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un asteroid cu diametrul de 5 km, va trece extrem de aproape de Pământ

Un asteroid cu diametrul de 5 km, va trece extrem de aproape de Pământ

16 Noi 2017   •   18:40
Un asteroid cu diametrul de 5 km, va trece extrem de aproape de Pământ

Comunitatea de astronomi de la Immanuel Kant Baltic Federal University, din Rusia, au utilizat un simulator pentru a produce imagini virtuale cu asteroidul 3200 Paheton care se apropie de Pamânt, și care vine împreună cu ploaia de meteoriți Geminidis.

Pe 17 decembrie 2017 vom avea parte de un eveniment astronomic interesant care va fi format din asteroidul 3200 Phaeton care se va apropia de planeta noastră. Acest asteroidi care are un diametru de 5 km, va trece pe lângă Tera la o distanță de 10 milioane dekilometri, o distanță socotită mică după standarele spațiale.

Numele asteroidului provine de la orbita sa neobișnuită în sesul că acesta ajunge extrem de aproape de soare, cel mai aproape din toți ceilalți asteroizi. Prin comparație, Mercur, cea mai apropiată planetă de soare se află la distanța de 46 milioane de kilomentri de acesta.

Un alt detaliu interesant este acelă că asteroidul va fi însoțit de ploaia de meteoriți Geminidis, care va fi cel mai vizibil între 13 și 14 decembrie, când cerul nopții va fi brăzdat de cel puțin 100 de ori de corpurile cerești incandescente. 
 

×
Subiecte în articol: 3200 Paheton geminidis