x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un astronaut a fotografiat din spaţiu erupţia vulcanului Etna

Un astronaut a fotografiat din spaţiu erupţia vulcanului Etna

28 Mar 2017   •   11:14
Un astronaut a fotografiat din spaţiu erupţia vulcanului Etna
Sursa foto: The Rogue Astronaut‏ - Twitter

Erupţia unuia dintre cei mai activi vulcani din lume a fost surprinsă într-o fotografie spectaculoasă de un astronaut. În imaginea capturată de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), sâmbătă, de astronautul francez Thomas Pesquet din cadrul European Space Agency (ESA) se poate vedea cum lava coboară pe vulcanul Etna din Sicilia, relatează joi LiveScience. "Vulcanul erupe în prezent şi lava este vizibilă din spaţiu, noaptea! (liniile roşii din stânga)", a scris Pesquet marţi (21 martie) pe Twitter, unde a postat imaginea. 

Erupţia a fost fotografiată şi de satelitul ESA Sentinel-2A, precum în imaginile capturate la 16 martie. "Lava roşie incandescentă care curge din vulcanul Etna poate fi văzută clar în imaginea Sentinel-24", au scris oficialii ESA în descrierea imaginii, scrie Agerpres. "Zăpada din jur a fost colorată în albastru pentru a se distinge de nori", au adăugat ei. Cu un vârf aflat la 3.320 de metri deasupra nivelului mării, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa. Primele menţiuni despre erupţiile frecvente ale vulcanului Etna datează din 425 î.Hr.


Thomas Pesquet este membru al echipajului Expediţiei 50 al ISS. El a ajuns la laboratorul orbital în noiembrie anul trecut şi urmează să revină pe Terra la începutul lui iunie, împreună cu astronautul NASA Peggy Whitson şi rusul Oleg Novitskiy. Pentru francezul Thomas Pesquet este prima misiune spaţială.

Sursă foto: The Rogue Astronaut - Twitter

×
Subiecte în articol: vulcanul etna spaţiu astronaut