x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un crevete cu un cleşte imens roz a fost numit după trupa Pink Floyd

Un crevete cu un cleşte imens roz a fost numit după trupa Pink Floyd

12 Apr 2017   •   16:36
Un crevete cu un cleşte imens roz a fost numit după trupa Pink Floyd
Sursa foto: CTV News‏ - Twitter

Un crevete cu un cleşte imens de culoare roz care emite un sunet asurzitor a fost botezat "Pink Floyd" de un cercetător amator al grupului de pop psihedelic, a anunţat miercuri Muzeul de istorie naturală a universităţii Oxford, relatează AFP. 

"Synalpheus pinkfloydi" este dotat cu cleşte roz special pe care îl loveşte pentru a-şi asurzi prada, creând o bulă a cărei implozie produce un sunet asurzitor, a precizat universitatea pe blogul ei, scrie Agerpres. Sunetul asurzeşte prada şi chiar poate provoca moartea unui peşte mic. Crustaceul, descoperit recent pe coasta pacifică a Panama, este prezentat într-un raport publicat de muzeu. "Ascult Pink Floyd de când am 14 ani", a explicat Sammy de Grave, care a coordonat raportul privind noua specie. "Descrierea acestei noi specii de crevete cu pistolet a fost ocazia visată pentru a aduce un omagiu grupului meu preferat", a mărturisit el. 

Este pentru prima dată când un astfel de omagiu este adus unui grup rock, a subliniat universitatea, fără a preciza dacă celebrii muzicieni s-au simţit onoraţi.

Sursă foto: CTV News - Twitter

×