x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un supervulcan care AMENINŢĂ Pământul se formează sub Oceanul Pacific

Un supervulcan care AMENINŢĂ Pământul se formează sub Oceanul Pacific

13 Feb 2013   •   09:18
Un supervulcan care AMENINŢĂ Pământul se formează sub Oceanul Pacific
Cercetătorii de la Universitatea din Utah au anunţat că un supervulcan extrem de periculos care ameninţă Pământul se formează sub Oceanul Pacific.

Aceştia spun că două sau mai multe straturi de rocă, aflate între nucleu şi mantaua Pământului, la circa 3.000 km adâncime sub scoarţa terestră, se lovesc sub Pacific, ameninţând începutul unei erupţii extrem de puternice care ameninţă Pământul peste 100-200 de milioane de ani.

Descoperirea a fost făcută de seismologul Michael Thorne, care a analizat undele seismice care au bombardat nucleul Terrei. ''Ceea ce detectăm ar putea fi începutul unei erupţii puternice care ar putea cauza distrugeri masive pe Pământ'', explică cercetatorul.

Aglomerările de rocă se întind pe o distanţă de 4.828km şi se ciocnesc unele cu altele. Când se întâlnesc, formează o "băltoacă" de material parţial topit. Această "băltoacă" are mărimea statului american Florida şi este presată de aglomeraţiile de rocăm ca un balon de apă prin între palme, care, în cele din urmă, va exploda.

Potrivit Daily Mail, experţii cred că aceste "băltoace" sunt la baza formării supervulcanilor, precum cel din Yellowstone.

×