x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fizician american: Viața pe Marte, distrusă de un ATAC NUCLEAR. URMĂM NOI?

Fizician american: Viața pe Marte, distrusă de un ATAC NUCLEAR. URMĂM NOI?

25 Noi 2014   •   16:21
Fizician american: Viața pe Marte, distrusă de un ATAC NUCLEAR. URMĂM NOI?

John Brandenburg, un reputat fizician american, susține că pe Marte a existat o civilizație înfloritoare, dar că aceasta dispărut în urma unui atac nuclear extrem de intens, ale cărui rezultate - o planeta rece si lipsita de viata - le percepem în prezent.

Dr. Brandenburg spune că pe Marte a existat o civilizație de tip umanoid care a dispărut în urma unei catastrofe de mari dimensiuni.
Fizicianul se întreabă dacă nu cumva acest eveniment a fost cauza de un atac nuclear masiv executat de o altă civilizație, aflată la un nivel superior de dezvoltare.

Ipoteza omului de știință pare logică, dar se bazează pe o ipoteză pe care nu o putem verifica - și anume aceea că mulți dintre izotopii prelevați din atmosfera de pe Marte sunt asemănători izotopilor radioactivi generați de exploziile bombelor cu hidrogen experimentate pe Terra.

Nu s-ar putea spune că informația este total neconfirmată, având în vedere faptul că NASA a anunțat public că viitoarele misiuni ale roverelor Curiosity și Opportunity pe solul lunar vor căuta probe ale unei civilizații dispărute, incluzând studiul biosferei căutându-se microorganisme autotrofe, chemotrofe și chemolitiotrofe.

Branderburg sugerează că motivul pentru care nu a fost detectat niciun semnal al unei civilizații inteligente - Paradoxul Fermi - este acela că toate acestea au fost distruse. El a avertizat că Pământul întrunește toate condițiile să fie remarcat și exterminat de către aceleași forțe.

Savantul mai spune spune că o misiune umana pe Marte este imperios necesară, pentru a învăța cauzele care au dus la distrugerea civilizației marțiene și pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple și cu civilizația umană.

John Brandenburg este un fizician care lucrează în domeniul tehnologiilor și a propulsiei spațiale cu plasmă, în cadrul companiei Orbital Technologies, Madison Wisconsin. El are numeroase cercetări aplicate ale teoriei Vortex de propulsie a motoarelor de rachetă și este doctor în Fizică, specializarea sa fiind, desigur, Teoria Fizică a Plasmei.
___________________



×