x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO - Casă construită cu o imprimantă 3D, în numai 24 de ore, cu un preţ ridicol de mic

VIDEO - Casă construită cu o imprimantă 3D, în numai 24 de ore, cu un preţ ridicol de mic

07 Mar 2017   •   13:53
VIDEO - Casă construită cu o imprimantă 3D, în numai 24 de ore, cu un preţ ridicol de mic

Este o minunăţie tehnologică, construită la un preţ mic, în timp record: o casă a fost realizată la imprimanta 3D în 24 de ore. Preţul său? Doar circa 11.000 de euro, scrie Cnewsmatin.fr. 

În spatele acestei realizări se află start-up-ul californian Apis Cor, a cărui echipă de informaticieni şi ingineri a reuşit să imprime în timp record în fabrica sa din Stupino (Rusia) pereţi din beton modificat, dar şi fundaţii, tavane, podele, uşi, ferestre şi finisaje. Ansamblul suprafeţei locuite măsoară 38 de metri pătraţi, iar durata de viaţă a casei este estimată la 175 de ani. 

Incredibilul proiect a necesitat utilizarea unui cort uriaş, care a protejat betonul folosit pentru ca acesta să nu aibă de suferit de pe urma temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în această perioadă în Rusia. 

Chiar dacă nu este vorba despre prima casă realizată la imprimanta 3D, particularitatea rezidă în modul în care a fost concepută: spre deosebire de locuinţele anterioare, casa proiectată de Cor Apis a fost imprimată în ansamblul său, nu a rezultat din asamblarea mai multor panouri pre-imprimate.

Sursa: AGERPRES

×