x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO - Egiptenii anunţă că ar fi descoperti mormântul lui Nefertiti

VIDEO - Egiptenii anunţă că ar fi descoperti mormântul lui Nefertiti

22 Feb 2016   •   15:45
VIDEO - Egiptenii anunţă că ar fi descoperti mormântul lui Nefertiti

Hisham Zaazou, ministrul turismului din Egipt, a declarat că a fost făcută o descoperite istorică în mormântul lui Tutankamon, scrie 7sur7.be.

Potrivit lui Nicholas Reeves, un egiptolog britanic, două camere secrete s-ar afla în spatele zidurilor din faimoasa cameră mortuara a faraonului Tutankamon.

Într-un din cele două camere, spun arheologii, s-ar afla camera mortuară a celebrei suverane a Egiptului antic, Nefertiti, soţie a faraonului Akhenaotr, tatăl lui Tutankamon.

"Mormântul nu este gol," spune ministrul egiptean Zaazou. "Nu ştim cu siguranţă dacă dincolo de ziduri este mormântul lui Neferitit dar cu siguranţă acolose află o comoară. În acea cameră se află pietre şi metale preţioase. Toate acesrea vor fi analizate cu camere specializate. Vom ştii mai multe detalii în luna aprilie 2016. Va fi un moment istoric." a mai declarat ministrul.

Potrivit altor experţi, mormântul respectiv ar putea aparţiene celei de-a doua soţii a lui Arkhenaton, Kiya, şi mama lui Tutankamon.

Egiptenii intenţionează să cerceteze şi marea piramidă de la Gyza. "Specaliştii japonezi, canadieni şi egipteni spun că şi marea piramidă este plină de secrete," a mai spus Hisham Zaazou.

Anunţil vine la 93 de ani de când Howard Carter a descoperit mormântul lui Tutankamon.




×