x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO - Fenomen bizar descoperit în Siberia, pamânt care şi-a modificat elasticitatea

VIDEO - Fenomen bizar descoperit în Siberia, pamânt care şi-a modificat elasticitatea

25 Iul 2016   •   13:46
VIDEO - Fenomen bizar descoperit în Siberia, pamânt care şi-a modificat elasticitatea

Efectele încălzirii climatice nelinişteşte lumea ştiinţifică din Rusia după ce în Siberia s-au format bule de gaz metan în imediata apropiere a suprafeţei solului şi au modificat elasticitatea pamântului.

O expediţie ştiinţifică aflată pe insula Belly (aflată în apropierea peninsulei Yamal din Siberia) a făcut respectiva descoperire stranie. Solul de sub picioarele oamenilor de ştiinţă pare a avea proprietăţile unei trambuline sau a unei perne umplute au apă.

"Lucrez în această zonă de 20 de ani dar niciodată nu am văzut aşa ceva", a declarat Alexander Sokolov, cercetător de la Institutul Ecologic al Plantelor şi Animalelor, relatează Siberian Times.

În realitate, aceste "bule" cu metan ăţi găsesc originea în dezgeţarea excepţională a permafrostului sub efectul încălzirii globale, o veritabilă "bombă cu ceas", este de părere comunitatea ştiinţifică. Dezgheţul neobişnuit ar putea avea ca efect eliberarea unei cantităţi masive de gaz metan care ar putea accentua efectul de seră la care se adaugă şi pericolul pe care acest gaz îl prezintă fiind primejdios.

×
Subiecte în articol: siberia topirea permafrostului permafrost