x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă VIDEO - LEGO prezintă la CES 2016 un chit pentru învăţarea inigineriei şi ştiinţei

VIDEO - LEGO prezintă la CES 2016 un chit pentru învăţarea inigineriei şi ştiinţei

06 Ian 2016   •   14:01
VIDEO - LEGO prezintă la CES 2016 un chit pentru învăţarea inigineriei şi ştiinţei

Cunoscuta companie producătoare de jucării LEGO prezintă la salonul de tehnologie CES 2016, din Las Vegas, un pachet educaţional tehnic menit să ajute copiii din clasele primare să înveţe chestiuni de bază legate de ştiinţă şi în acelaşi timp să le ofere acestora posibilitatea să construiască şi să programeze roboţi LEGO, scriu theverge.com şi techcrunch.com.

Conceput să ofere posibilitatea învăţării ingineriei şi ştiinţei, kitul LEGO WeDo 2.0 conţine 280 de piese LEGO, senzori de înclinare şi mişcare şi un motor. Kitul este conectat la o aplicaţie, disponibilă atât pe dispozitivele Apple cât şi pe cele care rulează Windows sau Android, fiind disponibile mai multe lecţii, ce prezintă diferite concepte din ştiinţă în maniera manualelor de construcţie a seturilor clasice de LEGO.

Utilizatorii pot folosi aplicaţia ca o modalitate de codare a programelor prin tehnica "drag-and-drop" permiţând astfel celor entuziasmaţi să programeze şi să controleze robotul LEGO. Robotul LEGO este alimentat prin tehnologia Bluetooth iar senzorii de mişcare îl ajută să se deplaseze.

Cei de la LEGO pun la dispoziţia şcolilor o curiculă completă de 40 de ore în care sunt incluse proiecte de inginerie de bază în care copiii pot învăţa, spre exemplu, cum să construiască un camion mic pentru un proiect despre reciclare sau cum să folosească cărămizile LEGO pentru a învăţa despre plante şi polenizare.

LEGO WeDo 2.0

×
Subiecte în articol: LEGO WeDo 2.0 ces 2013