x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 260 de MB/lună – consumul mediu de trafic de date mobile în România

260 de MB/lună – consumul mediu de trafic de date mobile în România

de Alexandru Radescu    |    10 Dec 2013   •   17:48
 260 de MB/lună – consumul mediu de trafic de date mobile în România

Un utilizator de internet mobil din România consumă în medie 260 de MB într-o lună, acest indicator înregistrând creşteri în ultimii ani, potrivit unei statistici a Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

În acelasi timp, este de remarcat faptul că aproape 70% dintre conexiunile de acces la internet mobil de mare viteză sunt furnizate pe baza plăţii unei sume lunare de bani - abonamente sau extraoptiuni pentru acces la internet, după cum rezultă din raportul ANCOM prezentat azi.

Conform datelor ANCOM, la 30 iunie 2013, în Romania erau active 8,2 milioane de conexiuni mobile de acces la internet în bandă largă, în creştere cu 11% faţă de finalul anului 2012. Din numarul total de conexiuni, 53% au fost furnizate prin intermediul telefonului mobil, cu plata unui abonament sau a unei extraoptiuni destinate accesului la internet, 31% erau conexiuni prin intermediul telefonului mobil cu plata pe “unitatea de consum”, iar 16% reprezentau conexiuni furnizate prin intermediul modemurilor/cardurilor/USB.

Numarul total de terminale/cartele SIM care permiteau accesul la internet mobil prin intermediul tehnologiilor EV-DO, 3G/3G+, 4G a ajuns la 9,9 milioane, cu 14,3% mai mult faţă de finalul anului 2012. Astfel, rata de penetrare a accesului la internet la puncte mobile (numărul total de conexiuni raportat la 100 de locuitori) a înregistrat în prima jumătate a anului 2013 o creştere cu peste 5%, atingând la 30 iunie 2013 un nivel de 56% din populatie, in timp ce rata de penetrare a conexiunilor la puncte mobile în banda largă a ajuns la valoarea de 41%.

×