x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget 632 de milioane de internauţi, cu permis de la Marele Protector

632 de milioane de internauţi, cu permis de la Marele Protector

21 Iul 2014   •   20:06
632 de milioane de internauţi, cu permis de la Marele Protector

O creştere rapidă a accesului la telefonia mobilă în China a dus la sporirea numărului utilizatorilor de internet până la 632 de milioane de persoane, ceea ce înseamnă 47% din întreaga populaţie a ţării, indică un raport guvernamental citat de agenţia germană DPA. 

Circa 14.4 milioane de utilizatori noi şi-au făcut intrarea în mediul online în primele şase luni ale acestui an, în timp ce numărul de utilizatori de telefonie mobilă a crescut cu 27 milioane, ajungând până la 527 milioane de persoane, conform datelor China Internet Network Information Centre. De notat că populatia UE este de 500 milioane persoane.

Utilizatorii chinezi de internet au stat online, în primele şase luni ale acestui an, în medie 25,9 ore pe săptămână în primele şase luni ale acestui an, cu 0,9 ore în plus faţă de precendentele şase luni, a precizat centrul citat de agenţia de presă germană. 

Cei mai mulţi dintre locuitorii din mediul urban din China, respectiv 1,34 miliarde de oameni, folosesc internetul, conţinutul fiind strict controlat, precizează DPA. 

Partidul Comunist din China, de guvernământ, este 'marele protector' care împiedică utilizatorii de internet să acceseze site-urile considerate sensibile din punct de vedere politic, cele pornografice sau considerate problematice în alt mod. 

Guvernul emite reguli stricte de 'auto-reglementare' pentru furnizorii de servicii de internet şi are mii de angajaţi pentru a monitorizarea activităţii on-line, mai scrie DPA. (Agerpres)



×