x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget A apărut mișcarea Delete Facebook. Cum îți poți șterge contul de pe rețeaua de socializare

A apărut mișcarea Delete Facebook. Cum îți poți șterge contul de pe rețeaua de socializare

de Oana Pavelescu    |    23 Mar 2018   •   19:10
A apărut mișcarea Delete Facebook. Cum îți poți șterge contul de pe rețeaua de socializare

După izbucnirea scandalului legat de folosirea abuzivă a datelor personale ale 50 de milioane de utilizatorilor Facebook a apărut o mișcare care îndeamnă internauții să-și șteargă coturile de pe această platformă de socializare, #DeleteFacebook.

Cei care vor să adere la această inițiativă trebuie să țină cont de mai multe aspecte.

Este recomandat ca înainte să ștergeți sau să vă dezactivați contul să copiați întâi toate datele pe calculator. Tot ceea ce ați postat, documente, fotografii sau video-uri, etc. Ca să copiați aceste informații trebuie să accesați setările din Manage Account.

Pentru a dezactiva un cont de Facebook, trebuie să dați click pe săgeata din dreapta sus și accesați Setările (Settings). În pagina următoare găsiți opțiunea Download a copy of your Facebook data.


Tot în această pagină găsiți Manage Account unde dacă dați click veți găsi optiunea Deactivate your account. Facebook vă va cere din nou parola și motivul pentru care vreți să faceți acest lucru. Această opțiune că oferă posibilitatea de a vă regăsi contul în cazul în care vă răzgândiți. Toate setările și datele personale fiind salvate pe serverele Facebook.

Facebook amână câteva zile ștergerea unui cont după ce a fost cerut acest lucru iar dacă utilizatorul se loghează în acea perioadă în cont, ștergerea este anulată.

Pentru a vă șterge contul trebuie să accesați link-ul facebook.com/help/delete_account și să urmați pașii care vă sunt ceruți. Pentru ștergerea tuturor datelor sunt necesare aproximativ 90 de zile. Contul va deveni inaccesibil însă mesajele către prieteni rămân active. Copii ale anumitor materiale probabil că vor rămâne în bazele de date ale Facebook dar nu mai sunt asociate vreunei persoane, susțin reprezentanții rețelei.

După ce v-ați dezactivat sau șters contul aplicația trebuie dezinstalată de pe toate dispozitivele voastre. 

Mai există o problemă, și anume că în cazul în care aveți alte aplicații asociate cu Facebook (de pilda jocuri sau chiar alte conturi ale altor platforme). În acest caz va trebui să le dezinstalați și pe acestea.

×