x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Americanii vor sa interzica Gmail

Americanii vor sa interzica Gmail

15 Apr 2004   •   00:00

Un senator american pregateste un proiect de lege pentru interzicerea mailului de un giga pe care Google se pregateste sa-l lanseze sub numele de Gmail. Google este acuzat de violarea vietii private a utilizatorilor.

Cum nici un lucru nu este absolut gratis pe Internet, cei de la Google au anuntat ca vor acoperi cheltuielile legate de functionarea Gmail prin venituri din publicitate. Concret, casutele electronice ale utilizatorilor Gmail vor fi scanate de un program special.

Sa presupunem ca sunteti un utilizator Gmail si tocmai ati trimis un e-mail in care va plangeti ca sunteti racit. Serverul de mail scaneaza automat mesajul dumneavoastra si descopera cuvantul „raceala". La scurt timp dupa aceasta, puteti primi un mesaj publicitar din partea unei companii farmaceutice care face reclama medicamentelor impotriva racelii. Asta nu insemna ca angajatii Google vor putea sa va citeasca mesajele personale.

PUNCT OCHIT. Cei de la Google s-au gandit sa „tinteasca" reclama, pentru a evita umplerea casutelor electronice ale abonatilor cu milioane de mesaje publicitare. In felul acesta, utilizatorii scapa de miile de mesaje inutile care le invadeaza posta electronica, iar companiile de publicitate se adreseaza doar publicului lor tinta. Ei au prezentat sistemul de scanare a mesajelor ca pe o modalitate mult mai eficienta de a face publicitate pe Internet. De cealalta parte, asociatiile pentru protectia vietii private a persoanei, sustinute de senatorul american Liz Figueroa, se plang ca Gmail va invada viata privata a utilizatorilor.

Cristian Ionita


Senator anti-mail

Liz Figueroa, senatorul de California care a alcatuit proiectul legislativ pentru interzicerea Gmail, este cea mai apriga sustinatoare a vietii private. Tot ea a reusit sa impuna o lege prin care californienii pot bloca apelurile telefonice venite din partea companiilor de publicitate. Doamna senator a explicat ca a alcatuit proiectul de lege pentru ca nu a primit un raspuns la o scrisoare trimisa fondatorilor Google (Sergey Brin si Larry Page), prin care cerea explicatii legate de Gmail.

O afacere de 25 miliarde $

Compania Google a fost infiintata de Sergey Brin si Larry Page in anul 1998 intr-un orasel din California. Studenti eminenti, cei doi si-au pornit afacerea intr-o camera de inchiriat, ajungand in scurt timp sa detina cel mai puternic motor de cautare din lume. Google va fi cotata la Bursa la sfarsitul acestui an. Expertii estimeaza ca Google va valora 25 miliarde $ dupa cotarea la Bursa. Incheierea cu succes a proiectului Gmail va face sa creasca puternic valoarea actiunilor, multumita intensei mediatizari a acestui serviciu. Brin si Page au fost inclusi deja in topul miliardarilor Forbes, cu averi personale estimate la un miliard de dolari fiecare.

×
Subiecte în articol: IT google gmail