x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aplicație pe telefon creată pentru localizarea cazurilor de Ebola în Africa de Vest

Aplicație pe telefon creată pentru localizarea cazurilor de Ebola în Africa de Vest

28 Oct 2014   •   10:27
Aplicație pe telefon creată pentru localizarea cazurilor de Ebola în Africa de Vest
O aplicație telefonică, realizată cu ajutorul unor date cartografice, a fost creată pentru localizarea cazurilor de Ebola și furnizarea de asistență comunităților afectate de virus în Africa de Vest, au anunțat luni autorii proiectului, citați de AFP.

Sistemul, rezultat al unei colaborări între IBM, companii de telefonie mobilă locale și mediul universitar, permite persoanelor care locuiesc în zonele afectate de epidemie să trimită mesaje gratuite referitoare la Ebola. Cu ajutorul aplicației, acestea sunt localizate cu precizie, iar necesitățile lor evaluate.

S-au efectuat deja teste soldate cu "detectarea regiunilor în care crește numărul cazurilor suspecte de Ebola și unde este nevoie urgentă de săpun, curent electric sau de evacuarea rapidă a cadavrelor și înhumarea lor", arată IBM într-un comunicat. Scopul aplicației este o mai bună alocare a resurselor, îndeosebi umane, în zonă.

"Recurgând la telefonia mobilă, dăm comunităților cuvântul și un mijloc de a-și împărtăși în mod direct experiențele", a afirmat Uyi Stewart, șeful cercetărilor pentru Africa de la IBM, citat în comunicat.

Peste 10.000 de persoane s-au îmbolnăvit de Ebola, cea mai mare parte în Guineea, Liberia și Sierra Leone, iar dintre acestea 5.000 au murit din cauza virusului, încheie AFP.


×