x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Aproape jumătate din echipa managerială a Twitter şi-a dat demisia

Aproape jumătate din echipa managerială a Twitter şi-a dat demisia

25 Ian 2016   •   13:45
Aproape jumătate din echipa managerială a Twitter şi-a dat demisia

Patru dintre cei nouă vicepreşedinţi ai reţelei sociale Twitter vor părăsi compania, aceasta fiind cea mai mare schimbare de leadership de la revenirea cofondatorului Jack Dorsey în fruntea firmei, informează AFP.

'Sunt întristat să anunţ că Alex Roetter, Skip Schipper, Katie Stanton şi Kevin Weil au decis să părăsească compania', a declarat Jack Dorsey, într-un anunţ publicat duminică seara pe contul său personal de Twitter.

Alex Roetter şi Kevin Weil erau responsabili cu ingineria şi dezvoltarea de produs, Katie Stanton asigura relaţiile cu media, iar Brian Schipper se ocupa de resursele umane.

Separat, Jason Toff, responsabil pentru aplicaţia de video streaming Vine, a anunţat şi el că pleacă de la Twitter, pentru a se alătura Google.

De la revenirea lui Jack Dorsey în funcţia de director general, în luna iulie a anului trecut, acţiunile Twitter au scăzut cu aproape 50% şi în prezent se tranzacţionează sub preţul de IPO, pe fondul îngrijorărilor că Twitter nu reuşeşte să crească în mod semnificativ numărul de utilizatori. La finele lunii septembrie, Twitter avea 320 milioane de utilizatori, cu doar patru milioane mai mulţi decât în urmă cu trei luni, fiind devansată de Instagram, o aplicaţie de photo-sharing deţinută de Facebook Inc, care, anul trecut, a trecut pragul de 400 de milioane de utilizatori.

Potrivit The Wall Street Journal, una dintre condiţiile puse anul trecut de Jack Dorsey pentru revenirea în fruntea Twitter a fost schimbarea în totalitate a Consiliului de Administraţie. Jack Dorsey a declarat în mod public că una dintre priorităţile sale este simplificarea Twitter, pentru a seduce un public mai larg.

×
Subiecte în articol: twitter Jack Dorsey