x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Atenție ce aplicații folosiți! Utilizatorilor de iPhone le-a fost înregistrat ecranul de către companii mari

Atenție ce aplicații folosiți! Utilizatorilor de iPhone le-a fost înregistrat ecranul de către companii mari

07 Feb 2019   •   22:00
Atenție ce aplicații folosiți! Utilizatorilor de iPhone le-a fost înregistrat ecranul de către companii mari

Multe aplicații populare ale companiilor aeriene, de haine sau de călătorie vizualizează activitatea ecranului utilizatorilor de iPhone fără știrea acestora, conform Dailymail.

O investigație a dezvăluit că informațiile sunt trimise către dezvoltatorii aplicațiilor pentru a-și îmbunătăți serviciile.

Companii majore precum Expedia, Hollister și Air Canada monitorizează ce fac utilizatorii în aplicații, incluzând orice click, orice apăsare sau orice glisare.

Un expert se teme că imaginile din aceste reluări ale activității nu sunt suficient de mascate pentru a proteja informațiile sensibile.

Investigația, făcută de Zack Whittaker de la TechCrunch, a descoperit că unele aplicații populare folosesc Glassbox, o firmă de analiză care permite dezvoltatorilor să implementeze o tehnologie care îi lasă să vadă „reluări” din sesiunile utilizatorilor.

Compania a dat un tweet recent, scriind: „Imaginați-vă că site-ul sau aplicațiile voaste ar putea vedea exact ceea ce fac consumatorii în timp real și de ce o fac”.

Acest lucru înseamnă că informațiile cardului sau ale pașaportului pot fi văzute de terți.

×
Subiecte în articol: iphone ecran companii