x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget ATENTIE! Starea bateriei este folosită pentru a URMARI utilizatorii

ATENTIE! Starea bateriei este folosită pentru a URMARI utilizatorii

02 Aug 2016   •   14:38
ATENTIE! Starea bateriei este folosită pentru a URMARI utilizatorii

Indicatorul de stare a bateriei este folosit pentru a urmări dispozitivul, spun cercetătorii de la Universitatea Princeton - ceea ce înseamnă expunerea vieții private.

Starea bateriei API a fost introdusă în HTML5 şi transmisă pe Firefox, Opera și Chrome în august 2015. Aceasta permite proprietarilor să vadă procentajul bateriei din dispozitiv, precum și momentul în care acesta va încărca, dacă este conectat la o sursă de alimentare, potrivit The Guardian.

Destinate pentru a permite proprietarilor să vadă starea bateriei, la scurt timp după ce au fost introduse, cercetătorii de confidențialitate au subliniat faptul că aceste dispozitive  ar putea fi folosite şi pentru a spiona utilizatorii.

Doi cercetători de la Universitatea Princeton au arătat că indicatorul de stare este într-adevăr utilizat pentru a urmări utilizatorii. Prin rularea unui browser special modificat, Steve Engelhard și Arvind Narayanan găsit două scripturi de urmărire care au folosit API pentru găsirea unui dispozitiv specific, permițându-le să-l identifice în mod continuu în mai multe contexte.

Cercetarea a fost evidențiată de Lukasz Olejnik, unul dintre cei patru cercetători  care a atras atenția asupra problemelor potențiale ale stării bateriei API în 2015. În urma avertismentului cercetătorului Lukasz, API-ul încă mai are potențialul de utilizare abuzivă. Olejnik avertizează că oamenii fără scrupule l-ar putea folosi în diferite scopuri.

×