x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SECRETELE SlickLogin: din laboratoarele armatei israeliene, în portofoliul Google

SECRETELE SlickLogin: din laboratoarele armatei israeliene, în portofoliul Google

18 Feb 2014   •   18:35
SECRETELE SlickLogin: din laboratoarele armatei israeliene, în portofoliul Google

Compania israeliană SlickLogin (cu sediul în Tel Aviv), specializată în autentificări pe site-uri cu ajutorul sunetelor, în locul parolelor tastate, a anunţat că a fost achiziţionată de către Google. Cu ajutorul acestui sistem, cei care au smartphone-uri îşi pot folosi telefonul mobil pentru a se identifica pe un anumit site, în loc să tasteze parola.

Sistemul inovator funcţionează în felul următor: calculatorul generează sunete pe care urechea umană nu le poate distinge şi care sunt captate de smartphone. Acesta din urmă, la rândul său, permite accesul utilizatorului la site-ul respectiv, potrivit AFP.

'Nu trebuie decât să vă plasaţi smartphone-ul în apropierea laptopului sau tabletei dumneavoastră, pentru a fi conectaţi', explică această companie, al cărei produs nu a fost lansat încă pe piaţă.

'Am lansat SlickLogin pentru că măsurile de securitate au devenit prea complicate', afirmă, pe pagina lor de internet, cei trei membri ai acestei companii mici.

Creatorii săi susţin că au dobândit o experienţă considerabilă într-o unitate specializată în securitatea cibernetică din cadrul armatei israeliene.

×