x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce MESAJ a transmis Apple către fabricile unde se produce iPhone 6. Concurenţa nu are nicio reacţie

Ce MESAJ a transmis Apple către fabricile unde se produce iPhone 6. Concurenţa nu are nicio reacţie

23 Iul 2014   •   18:57
 Ce MESAJ a transmis Apple către fabricile unde se produce iPhone 6. Concurenţa nu are nicio reacţie

Apple a cerut furnizorilor să-i livreze între 70 şi 80 de milioane de exemplare din cea mai nouă versiune a smartphone-ului iPhone (iPhone 6) până la finele acestui an, cea mai mare producţie iniţială pentru un telefon iPhone, informează Wall Street Journal, citând surse, transmite Reuters.

Acest nivel fără precedent al comenzilor arată că Apple se pregăteşte pentru un nou record de vânzări cu iPhones 6, în condiţiile în care, anul trecut, comenzile sale iniţiale pentru modelele iPhone 5S şi 5C au vizat 50 până la 60 de milioane de unităţi, susţine WSJ.

Sursele citate de WSJ susţin că firmele Foxconn şi Pegatron Corp au de gând să demareze luna viitoare producţia de masă a modelului iPhone 6 cu un ecran de 4,7 inci, în timp ce Hon Hai Precision Industry Co ar urma să înceapă producţia de masă a modelului cu ecranul de 5,5 inci, în luna septembrie.

Cele două modele de telefoane iPhone 6 ar urma să aibă ecrane mai mari decât panel-urile de 4,0 inci, care echipează actualele modele iPhone 5S şi 5C.

Ambele ecrane pentru iPhone 6 sunt aşteptate să utilizeze tehnologia in-cell touch panel. Ţinând cont de posibilitatea unor rebuturi apărute în timpul producţiei noilor display-uri, Apple le-a cerut producătorilor de componente să fie pregătiţi să producă până la 120 de milioane de iPhone-uri până la finele acestui an, susţine WSJ.

Publicaţia Economic Daily News a scris săptămâna trecută că Pegatron a început să recruteze 10.000 de noi angajaţi pentru facilităţile sale din China continentală, unde va fi produs noul iPhone.

Analiştii sunt de părere că, prin mărirea ecranului telefoanelor iPhone, de la 4 inci, în versiunea originală, la 5,5 inci, Apple ar putea să recupereze o parte din cota de piaţă pierdută în faţa rivalilor, precum Samsung Electronics Co Ltd, care a răspuns la cererea consumatorilor pentru telefoane cu ecrane mai mari. 

La şapte ani însă de la lansare primului iPhone şi la patru ani de la lansarea iPad, consumatorii aşteaptă în continuare un nou produs revoluţionar de la Apple, grup care pare să treacă printr-o lipsă de inspiraţie după decesul lui Steve Jobs în 2011. (Agerpres)

×