x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie

Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie

21 Mar 2018   •   07:34
Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie

Un studiu elaborat de Kaspersky Lab și B2B Internațional arată că utilizatorii de smartphone nu conștientizează adesea riscurile de securitate la care sunt expuși.

 

Potrivit raportului, marea majoritatea posesorilor de telefoane inteligente  (87%) păstrează pe smartphone informații importante, confidențiale și uneori de neînlocuit, inclusiv parole, mesaje, fotografii, persoane de contact, fișiere și multe altele.

În plus, aceste dispozitive sunt luate și folosite pretutindeni, inclusiv la serviciu (52%), în mașină (41%), în mijloacele de transport în comun (39%), în pat (58%) și chiar în baie (29%).

Potrivit studiului, un sfert dintre cei care și-au pierdut dispozitivul sau cărora le-a fost furat au descoperit că s-au aflat informații personale sau secrete.

Acest lucru nu înseamnă, însă, că utilizatorii sunt – automat – în siguranță atunci când se află acasă. Aici, se confruntă uneori cu riscuri și mai mari, în special în locuri “delicate” cum ar fi dormitorul sau baia, atunci când un dispozitiv atacat ar putea să deschidă camera video. Antena 3

×