x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cea mai cumpărată aplicaţie de pe Google Playstore, Virus Shield, o ţeapă!

Cea mai cumpărată aplicaţie de pe Google Playstore, Virus Shield, o ţeapă!

07 Apr 2014   •   22:24
Cea mai cumpărată aplicaţie de pe Google Playstore, Virus Shield, o ţeapă!

Internetul e bântuit de viruşi informatici mai mult sau mai puţin periculoşi, în consecinţă, nu se poate spune niciodată că o măsură de siguranţă în plus strică.

Virus Shield era prezentată pe Google Playstore o aplicaţie antivirus destinată smartphone-urilor cu sistem de operare Android.
Conform detaliilor oferite pe platforma de vânzare, Virus Shield stă de veghe ca nu cumva vreun virus, malware sau spyware să dea buzna neanunţat în telefon. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că rezolvă totul cu un singur click şi că are un impact minimal asupra acumulatorului dispozitivului, rulând neobservat în spatele aplicaţiilor de bază, Virus Shield funcţionează şi pe post de barieră împotriva agresiunii reclamelor. Totul la doar 3,99 USD.

Până la momentul analizei celor de la Android Police, în doar două săptămâni, aplicaţia fusese descărcată de peste 10.000 de ori, 1.700 de persoane cotând-o cu 4.5 stele, alţi 2.607 recomandând-o şi celorlalţi utilizatori.

Din nefericire pentru cumpărători, Android Police a descoperit că singurul lucru pe care îl face aplicaţia este să schimbe un simbol grafic cu un altul - un X, cu o bifă de verificare, ambele de culoare roşie. În rest, aplicaţia de 859 kb nu protejează, nu securizează şi nu scanează absolut nimic, specialiştii fiind convinşi că dezvoltatorul a depus mult mai mult efort pentru a construi secţiunea de setări.
Ceea ce înseamnă că peste 10,000 de persoane au fost înşelate, primind o aplicaţie de care nu aveau nevoie deloc.

În cele din urmă, creatorul aplicaţiei a fost identificat, acesta fiind un cunoscut scammer, banat pe multe forumuri şi portaluri chiar pentru această faptă.
Aplicaţia a fost retrasă de pe Google Playstore, cu această ocazie fiind cât se poate de clar că înainte de a fi accesibile publicului, aplicaţiile trebuie supuse unui proces de verificare foarte strict, pentru evitarea unor alte situaţii de acest gen. (C.S)

×
Subiecte în articol: google play Virus Shield