x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cea mai mare platformă de comerț ilegal de pe DarkNet a fost anihilată

Cea mai mare platformă de comerț ilegal de pe DarkNet a fost anihilată

12 Ian 2021   •   13:57
Cea mai mare platformă de comerț ilegal de pe DarkNet a fost anihilată

Parhetul orașului german Koblenz anunță o performanță a autorităților care au reușit să anihileze cel mai mare site de vânzări online de droguri, acte și bani falși, date de cărți de credit furate, cartele SIM anonime, viruși informatici, și care era accesibilă de pe DarkNet, scrie AFP.

Administratorul 'DarkMarket', un australian de 34 de ani, a fost arestat weekendul trecut la frontiera dintre Germania şi Danemarca. Peste 20 de servere din Ucraina și R. Moldova au fost confiscate. Acata avea circa 500.000 de utilizatori și 2.400 de comercianți. Pe platformă au fost efectuate peste 320.000 de tranzacții cu Bitcoin și Monero, valoarea acestora ajungând la 140 de milioane de euro. 

Serviciul central de anchete penale din Oldenburg a efectuate investigații mai multe luni. La anchetă au participat polițiști din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Republica Moldova şi Ucraina.

DarkMarket era 'utilizat în principal pentru vânzarea de droguri de toate tipurile', dar pe platformă se mai găseau la vânzare 'monede false, date de cărţi de credit furate sau falsificate, cartele SIM anonime' sau viruşi informatici, precizează parchetul german.

Datele confiscate vor permite deschiderea unor piste de anchete spre cei care revindeau, spre moderatori şi clienţi ai platformei, adaugă sursa citată.

×
Subiecte în articol: darknet darkmarket