x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Coloratele iPhone 5C dezamăgesc pieţele cheie

Coloratele iPhone 5C dezamăgesc pieţele cheie

de Alexandru Radescu    |    11 Sep 2013   •   18:24
 Coloratele iPhone 5C dezamăgesc pieţele cheie

Analiştii chinezi reacţionează cu scepticism şi chiar cu sarcasm faţă de versiunea “de buget” din familia iPhone, respectiv modelul 5C, disponibil din 20 septembrie (ca şi 5S) în cinci culori. Nu e un secret că ideea unui iPhone mai ieftin (în accepţiunea Apple), din plastic şi în culori, a vizat în special importanta piaţa chineză.

Potrivit usatoday.com, care citează mai multe surse din industria IT/online din China, iPhone 5C nu impresionează nici din punct de vedere al preţului, nici din acela al dotărilor tehnice. Unde mai pui că diagonala a rămas tot de 4 inci, o reală şi generală dezamăgire, de altfel.

La 732 de dolari pentru 5C (şi 863 de dolari pentru 5S), fără abonament, analişti şi antreprenori chinezi au ironizat politica de preţuri de la Apple, aşa după cum acestea au fost afişate pe site-ul companiei, filiala locală. Evident, preţuri mai mici sunt aşteptate în oferta operatorilor, ţinta principală fiind China Mobile, operatorul cu 700 de milioane de clienţi.

iPhone 5S, mai scump şi în Europa

Considerată noua versiune premium în familia iPhone, modelul 5S (cu cititor de amprente şi noul chip A7) a fost deja afişat, în preţuri la liber, pe pieţe europene. Cine se aştepta la preţuri “atractive”, va suferi o dezamăgire: este mai scump decât precedentul iPhone 5, cu 24 de euro, după cum arată gsm-arena.com, citând preţurile afişate pe site-ul Apple din Marea Britanie.

Cel puţin pentru piaţa britanică, iPhone 5S se va vinde la liber pe o plajă de preţuri cuprinsă între 650 de euro şi 840 de euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: preturi iPhone 5C preturi iPhone 5S