x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Microsoft lansează primul său laptop, menit să spulbere concurența

Microsoft lansează primul său laptop, menit să spulbere concurența

09 Oct 2015   •   17:32
Microsoft lansează primul său laptop, menit să spulbere concurența

Microsoft a lansat marți, 06 octombrie, laptopul Surface Book cu care își propune să spulbere concurența. În plus, compania a prezentat două noi smartphone-uri, o tabletă Surface și un dispozitiv pentru fitness, suită de produse având, în mod evident, Windows 10 preinstalat.

Analiștii sunt de părere că noul laptop va revoluționa piața suferindă a PC-urilor.

 
Laptopul, primul lansat de compania Microsoft, a fost lansat în cadrul unui eveniment la New York, CEO-ul Satya Nadella dorind să sublinieză că vor putea concura cu orice rival, specialiștii considerând că principalul rival este MacBook-ul lui Apple.




Mai mult, Microsoft este cu un pas înaintea producătorilor de laptopuri consacrați, precum HP și Dell.

Surface Book are un display de 13,4 inch și o densitatea a pixelilor de 267PPI. Microsoft susține ca noul device este „găzduit de o carcasă de magneziu”, mai exact, este un laptop din metal argintiu. Contrar așteptărilor, Surface Book nu seamănă deloc cu MacBook, în ciuda similarității numelor și culorii.


Potrivit www.theverge.com, pe interior, Surface Book este dotat cu cele mai noi procesoare Intel Core i5 și i7, din familia „Skylake” și cu o placă video Nvidia GeForce GPU, cu memorie GDDR5.
 


Autonomia bateriei este de aproximativ 12 ore la o singură încărcare. Oficialii Microsoft susțin că este Surface Book este „cel mai rapid laptop de 13 inch de pe planetă”, de două ori mai rapid decât MacBook Pro de la Apple.

Device-ul, care cântărește 700 grame și are 7,7 mm grosime, vine cu un touchscreen care poate fi separat de tastatură. Potrivit www.bbc.com, Surface Book va fi disponibil la sfârșitul lunii noiembrie la un preț de 1.499$, opțiunea de precomandă fiind lansată de pe 7 octombrie.
 

×
Subiecte în articol: microsoft surface Microsoft