x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Declaratii on-line la Galati

Declaratii on-line la Galati

09 Mar 2004   •   00:00

La Galati, 650 de firme, din cele peste 6.000 inregistrate, au depus prin posta electronica declaratiile privind evidenta nominala si a obligatiilor la bugetul asigurarilor de somaj.

In doar o luna, 10% din firme au ales trimiterea electronica a acestor documente. Fiecare a primit raspuns si numarul de inregistrare aferent, tot prin e-mail. "Nu cred ca va fi o minune de trei zile, pentru ca o simpla modificare a modului de lucru, ca aceasta, usureaza mult si munca functionarilor, care vor promova pe viitor si alte asemenea practici", a declarat Dan Nica, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Oferirea de informatii si servicii publice in format electronic este prevazuta de Legea 161/2003, Titlul II - privind asigurarea transparentei. Aceasta prevede ca autoritatile administratiei publice vor furniza informatiile si serviciile publice prin mijloace electronice concomitent cu procedurile traditionale. Prin acelasi act normativ a fost instituit si Sistemul Electronic National, accesibil pe Internet la www.eguvernare. ro, ca unic punct de acces la informatii si servicii publice in format electronic. Prin utilizarea de catre autoritatile administratiei publice a aplicatiilor bazate pe tehnologia informatiei se urmareste imbunatatirea accesului la informatiile si serviciile publice, eliminarea procedurilor birocratice si simplificarea metodologiilor de lucru.

×
Subiecte în articol: IT