x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook a eliminat paginile pe care se vindea marijuana în scopuri medicale

Facebook a eliminat paginile pe care se vindea marijuana în scopuri medicale

05 Feb 2016   •   21:39
Facebook a eliminat paginile pe care se vindea marijuana în scopuri medicale

Vânzarea marijuanei în scopuri medicale este permisă în 23 de state din SUA, însă reţeaua Facebook a eliminat paginile pe care se vindea acest drog în scopurile menţionate într-un număr de state, printre care New Jersey, Maine şi Washington, scrie theverge.com.

"Aceste pagini au fost eliminate pentru că încălcau standardele comunităţii noastre, care stabilesc ce este şi ce nu este permis pe Facebook", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook pentru Engadget, citat de theverge.com.

În 2014 Congresul SUA a votat o lege prin care era eliminată interdicţia folosirii marijuanei în scopuri medicale, în schimb Controlled Substances Act continuă să clasifice marijuana ca un drog din prima categorie, care nu este acceptat pentru utilizarea în scopuri medicale.

Decizia Facebook de a acţiona în conformitate cu legea federală afectează utilizatorii care se bazează pe această substanţă pentru tratamentele pe care le urmează. "Pare arogant să închizi pur şi simplu resurse importante pentru sănătatea pacienţilor fără ca măcar să explici de ce şi să oferi organizaţiilor o cale de atac", a spus Peter Rosenfeld, unul din cei 5.668 de pacienţi medicali înregistraţi din New Jersey care au nevoie de tratament cu marijuana, conform NJ.com. "Care mai este rolul reţelei de socializare dacă nu acela de a fi o platformă unde părinţii copiilor bolnavi să poată adresa întrebări despre medicaţie sau tratament?", se întreabă acelaşi Peter Rosenfeld, conform theverge.com.

Reţeaua de socializare Facebook are 1,59 miliarde de utilizatori şi în 4 februarie a împlinit 12 ani de existenţă. AGERPRES

×