x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook a lansat noua cască virtuală Oculus Go, fără fir şi la un preţ accesibil

Facebook a lansat noua cască virtuală Oculus Go, fără fir şi la un preţ accesibil

12 Oct 2017   •   13:07
Facebook a lansat noua cască virtuală Oculus Go, fără fir şi la un preţ accesibil

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezentat miercuri noua cască de realitate virtuală Oculus Go, fără fir şi la un preţ accesibil, cu intenţia de a dezvolta această tehnologie pentru publicul larg, informează AFP. 

Casca Oculus Go vor fi disponibilă începând de anul viitor, la preţul de 199 de dolari, a anunţat Mark Zuckerberg, cu ocazia unei prezentări în cadrul conferinţei anuale a dezvoltatorilor, găzduită de oraşul San José, în Silicon Valley. 

Potrivit fondatorului Facebook, Oculus Go este ''punctul de echilibru'' între realitatea virtuală experimentată pe smartphone şi cea obţinută cu ajutorul calculatoarelor performante. Cu ajutorul acestui nou instrument, utilizatorul se poate deplasa în lumea reală fără a fi conectat la un calculator. 

''Este un nou tip de cască autonomă care nu necesită conectarea la un telefon sau cablu'', a precizat Zuckerberg. 

Oculus Go foloseşte camere interne şi senzori pentru a reproduce mişcările în lumea virtuală. 

În ciuda succesului limitat înregistrat de prima generaţie de căşti, Oculus Rift, care avea nevoie să fie conectată la un calculator, Facebook doreşte să sublinieze intenţia companiei de implicare pe piaţa produselor pentru realitatea virtuală. 

''Dorim ca un miliard de oameni să poată accesa realitatea virtuală'', a declarat Mark Zuckerberg. 

''Ne aşteaptă un drum dificil, dar realitatea virtuală ne va schimba modul de a vedea lumea şi ne va îmbunătăţi viaţa''. 

Cu noul model Oculus Go, Facebook încearcă să pătrundă pe piaţa produselor destinate realităţii virtuale, dominată în prezent de compania Sony, producătoarea echipamentelor şi a consolei PS4. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Oculus Go