x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook întreabă utilizatorii dacă pedofililor ar trebui să le fie permis să ceară poze indecente copiilor

Facebook întreabă utilizatorii dacă pedofililor ar trebui să le fie permis să ceară poze indecente copiilor

05 Mar 2018   •   15:31
Facebook întreabă utilizatorii dacă pedofililor ar trebui să le fie permis să ceară poze indecente copiilor

Facebook a admis că a fost o “greşeală” să întrebe utilizatorii dacă trebuie să aibă voie pe site-ul de socializare pedofilii care solicită imagini pornografice copiilor, scrie The Guardian.

Site-ul de socializare a efectuat un sondaj în rândul unora dintre utilizatori, duminică, în care a urmărit opinii privind modul în care compania ar trebui să se ocupe de comportamentul indecent. “Există o varietate mare de topici şi comportamente care apar pe Facebook”, începea una dintre întrebări. “Gândindu-te la o lume ideală în care poţi seta politica Facebook, cum ai proceda în următoarea situaţie: un mesaj privat în care un bărbat cere unei fete de 14 ani poze indecente”.

Utilizatorii puteau alege dintre următoarele variante de răspuns: “acest conţinut nu ar trebui să fie permis pe Facebook şi nimeni nu ar trebui să-l poată vedea” şi “acest conţinut ar trebui să fie permis pe Facebook şi nu m-ar deranja dacă l-aş vedea”.

Membra Comitetului pentru Afaceri Interne din Parlamentul britanic, Yvette Cooper, a condamnat sondajul efectuat de Facebook. “Acesta este un sondaj prost şi iresponsabil”, a spus aceasta. “Solicitările bărbaţilor către fete de 14 ani pentru poze indecente nu sunt numai împotriva legii, ci sunt şi complet greşite, un abuz îngrozitor şi o exploatare a copiilor. Nu îmi pot imagina că executivul Facebook şi-a dorit vreodată asta pe platformă, dar nici nu trebuie să trimită sondaje prin care să sugereze că ar tolera o astfel de situaţie sau să sugereze utilizatorilor Facebook că acest comportament ar putea fi acceptabil”.

Vicepreşedintele Facebook, Guy Rosen, a afirmat că sondajul a fost “o greşeală”.

×
Subiecte în articol: facebook sondaj pedofili