x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook va concura LinkedIn, printr-o nouă funcţie care permite găsirea unui loc de muncă

Facebook va concura LinkedIn, printr-o nouă funcţie care permite găsirea unui loc de muncă

16 Feb 2017   •   21:30
Facebook va concura LinkedIn, printr-o nouă funcţie care permite găsirea unui loc de muncă

Facebook va începe să permită companiilor să publice oferte de angajare, iar internauţilor să îşi depună aplicaţiile pentru un post direct pe reţeaua de socializare, intrând astfel în concurenţă cu LinkedIn (grupul Microsoft), informează AFP. 

Noua funcţie este destinată în principal IMM-urilor. Potrivit reţelei de socializare, funcţia a fost deja testată în unele părţi din SUA şi urmează să fie lansată la scară largă în următoarele săptămâni în restul ţării şi în Canada. 

Într-un mesaj postat pe site-ul său miercuri, compania explică că internauţii vor putea găsi locuri de muncă direct pe pagina de Facebook a companiei care le-a publicat sau adunate sub o nouă etichetă, creată special în acest sens de reţea. De asemenea, unele oferte "sponsorizate" ar putea apărea chiar în News Feed, aşa cum se întâmplă deja în cazul reclamelor. 

La fiecare anunţ, va fi posibil să faceţi clic pe un buton pentru a deschide un formular de aplicare la postul respectiv. Formularul va fi pre-completat cu informaţii colectate din profilul Facebook al utilizatorului în cauză, însă acesta va putea fi modificat de acesta înainte de a fi trimis către companie. 

La rândul lor, companiile vor putea contacta persoanele care au aplicat la un post prin intermediul Messenger, aplicaţia de mesagerie instant a Facebook.

AGERPRES

×