x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Femeile, răsfăţate cu cumpărături online

Femeile, răsfăţate cu cumpărături online

de Vali Blanaru    |    15 Dec 2014   •   19:41
Femeile, răsfăţate cu cumpărături online

Femeile generează circa 25% din vânzările online de gadgeturi sau accesorii tech, în timp ce alte 20% din comenzile făcute de bărbaţi sunt adresate doamnelor din viaţa lor, conform unui studiu realizat de un retailer de IT&C din mediul online din România.

“Estimăm că circa 25% din vânzările noastre sunt realizate de femei care comandă tot mai des gadgeturi sau accesorii tech. De asemenea, cel puţin 20% din comenzile făcute de bărbaţi sunt adresate femeilor din viaţa lor - mame, iubite, soţii, fiice”, a spus Tudor Ţiboc, directorul general al QuickMobile, realizatorul studiului.

Produsele pentru femei sunt alese, în primul rând, ţinând cont de aspect şi design, funcţionalităţile acestora fiind plasate în plan secund. Sunt preferate accesoriile cu imprimeuri sau colorate în nuanţe aprinse. Cele mai multe produse comandate de femei sau special pentru acestea au preţuri cuprinse între 89 şi 500 de lei, însă există şi comenzi de peste 4.000 de lei atunci când vine vorba despre telefoane mobile sau tablete.
Printre cele mai populare produse cumpărate de femei sau special pentru a fi oferite în dar acestora se remarcă accesoriile de telefoane, precum huse din materiale deosebite şi cu un design îndrăzneţ, mănuşile touchscreen, căciulile cu boxe integrate, dar şi brăţările de fitness.

În ultima perioadă, reprezentanţii companiei au observat o creştere semnificativă pe segmentul produselor din categoria “Sănătate”, precum cântarele inteligente, aparatele de tensiune, glicemie şi puls cardiac, care oferă posibilitatea de a fi conectate la telefoane tip smartphone. 

×