x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google, acuzat că a scos pe piaţă telefoane Pixel defecte

Google, acuzat că a scos pe piaţă telefoane Pixel defecte

08 Feb 2018   •   16:04
Google, acuzat că a scos pe piaţă telefoane Pixel defecte

Google se confruntă cu un proces după ce a scos spre vânzare telefoane Pixel cu defecte, scrie The Guardian.

Acuzaţiile îndreptate împotriva Google susţin că gigantul a vândut telefoane Pixel şi Pixel XL defecte, ale căror microfoane nu funcţionau, motiv pentru care nu putea fi folosite pentru apeluri sau pentru asistenţă vocală.

“A promovat telefoanele Pixel ca fiind produse premium la preţuri de la 649 de dolari la 869 de dolari. Totuşi, imediat după lansarea telefoanelor, cumpărătorii s-au plâns la Google pentru probleme severe ale microfonului”, au spus cei doi reclamanţi ai companiei, Patricia Weeks din Florida şi Waleed Anbar din California. “În ciuda faptului că a primit sute de plângeri la scurt timp după lansare – şi după ce a recunoscut că telefoanele au microfoane defecte – Google a continuat să vândă telefoanele fără să le spună cumpărătorilor despre microfoanele defecte”.

Agenţii de asistenţă Google au afirmat că defectele afectau mai puţin de 1% din unităţile vândute până la acel moment.

“În loc să repare telefoanele Pixel defecte, să ofere refinanţări sau să înlocuiască dispozitivele defecte cu telefoane fără defecte, Google a înlocuit telefoanele defecte cu alte telefoane defecte, rezultând în mai mulţi consumatori care au experimentat în mod repetat microfoane defecte”, au mai susţinut reclamanţii.

Telefoanele Pixel au fost lansate în octombrie 2016 şi au marcat primele telefon sub brandul Google. Acestea au fost proiectate pentru a fi în competiţie directă cu telefoanele iPhone, de la Apple, cu caracteristici şi preţ premium, şi a fost urmat de alte dispozitive Pixel, inclusiv Pixel 2 şi laptopul Pixelbook.

Google a refuzat să comenteze acuzaţiile.

×