x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HP s-ar întoarce în business-ul smartphone

HP s-ar întoarce în business-ul smartphone

de Alexandru Radescu    |    01 Iul 2013   •   18:40
 HP s-ar întoarce în business-ul smartphone

După ce a cumpărat Palm în 2010, pentru suma 1,2 miliarde dolari, HP a reuşit performanţa de a “îngropa” şi brand şi tehnologie în timp record. În luna februarie a acestui an, HP a vândut către LG codul sursă de la WebOS (celebrul sistem de operare al Palm), la pachet cu echipa de ingineri implicată, precum şi documentaţia. Gândit de HP pentru platforme mobile smartphone (foto) şi tablete, webOS este acum integrat de firma sud-coreeană în televizoare smart, dar şi alte echipamente proiectate pentru “locuinţa inteligentă”.

Iată însă că acum oficialii HP dau ca iminentă reîntoarcerea pe piaţa smartphone. Potrivit cellular-news.com, şeful diviziei PC Consumer&Tablet pe Asia-Pacific, Yam Su Yin, a declarat azi că firma se pregăteşte de noi modele smartphone, fără să ofere însă mai multe detalii.

Chiar dacă tentaţia SO Android este la îndemână, totuşi cei de la HP ar putea opta pentru alte platforme open source, pentru a deschide nişe noi şi fără stress-ul competiţiei din partea Samsung, Huawei&co. O posibilă ţintă ar putea fi noul sistem de operare Mozilla sau, încă în dezvoltare, Ubuntu. În această ecuaţie însă, HP ar trebui să se orienteze către pieţele emergente.

Conform IDC, livrările de smartphone ar urma să crească în acest an cu aproximativ 33% faţă de anul trecut, până la 958,8 milioane unităţi. În acest peisaj, pieţele emergente ar ocupa circa 65% din totalul smartphone-urilor livrate pe piaţa globală, în crestere de la 43% cât reprezentau în 2010.

×
Subiecte în articol: hp smartphone webos palm