x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei Ascend P1 ­ pretenţii "made in China"

Huawei Ascend P1 ­ pretenţii "made in China"

de Alexandru Radescu    |    12 Oct 2012   •   23:39
 Huawei Ascend P1 ­ pretenţii "made in China"

Ne-am obişnuit să vorbim despre "chinezării ieftine” în  cele mai variate domenii. Cel puţin în zona telecom însă, pentru piaţa consumer (consumatori individuali), acolo unde Huawei îşi pune logo-ul preţul tinde către top. Produsul aici de faţă, smartphone Ascend P1, poate fi achiziţionat la liber la preţ de 2000 lei. Nivel de preţ care îl situează în compania unor modele precum Samsung Galaxy SII, Sony Xperia S sau Nokia Lumia 900. Sigur, nu este chiar podiumul preţurilor la smartphone-uri, dar ambiţiile gigantului chinez în telecom sunt evidente. Dar să vedem ce "oferă” P1 de aceşti bani.

Primul contact este unul uşor dezamăgitor din cauza plasticului care acoperă terminalul iar culoarea albă pur şI simplu potenţează senzaţia (a venit la teste versiunea pe alb). Din punct de vedere hardware, avem de-a face cu platforma dezvoltată de Texas Instruments (OMAP 4460) ARM cu procesor dual-core la 1.5 GHz plus 1GB RAM, detalii care fac echipă cu SO Android v.4.0.3 (conectare la întregul ecosistem Google). Am fi aşteptat acumulatori ceva mai puternici, dar producătorul s-a oprit la 1670 mAh.  Nu are o capacitate de stocare internă generoasă (doar 4GB), dar poate fi mărită graţie cardului microSD.

Pentru iubitorii de culori puternice, o veste bună: P1 foloseşte ecran Super AMOLED, cu o diagonală de 4.3 inci (rezoluţie 540 x 960 pixeli).

Nu este pregătit reţelele 4G/LTE, dar funcţionează în GSM/HSDPA, asigurând viteze de până la 21Mbps, la care se adaugă conectivitatea Wi-Fi 802.11 b/g/n.

În ceea ce priveste camera foto, P1 este echipat cu o cameră foto de 8MP. Meniul aferent este bogat în opţiuni, în special la efecte de editare. Filmarea este la 1080p/30 cadre pe secundă (terminalul nu are buton foto dedicat).

Silueta este una de invidiat: 127.4 x 64.8 x 7,7 mm, la o greutate de 110 grame.

×
Subiecte în articol: Huawei Ascend P1