x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget VIDEO - Împătimiţii surfingului pot folosi dronele în locul bărcilor cu motor

VIDEO - Împătimiţii surfingului pot folosi dronele în locul bărcilor cu motor

16 Sep 2016   •   17:49
VIDEO - Împătimiţii surfingului pot folosi dronele în locul bărcilor cu motor

Împătimiţii surfingului vor putea să se dea cu placa de acum înainte traşi de o dronă, având nevoie doar de o vreme bună care să permită dirijarea dronei în condiţii de siguranţă, scrie joi digitaltrends.com. 

Compania americană FreeFly System a postat recent în mediul online un videoclip în care se poate vedea cum un surfer este tras de o dronă. Numită ALTA 8, aceasta are o anvergură de 1,32 de metri şi este propulsată de opt elice de 45 de centimetri. Această dronă este folosită de obicei pentru a transporta echipamente foto/video de până la nouă kilograme. 

În ciuda câtorva comentarii sceptice postate pe pagina de Facebook a companiei, directorul de creaţie al acesteia, Hugh Bell, a declarat pentru portalul Mashable că ''videoclipul şi secvenţele filmate sunt 100%' reale', dând asigurări că ''drona ALTA este singurul dispozitiv care trage surferul ce stă pe placă''. 

Nu este prima dată când o dronă trage pe cineva care stă pe o placă. În luna februarie a acestui an împătimitul de snowboard Kaspars Balamovskis a folosit o dronă uriaşă produsă de Aerones care l-a tras cu placa pe zăpadă.

AGERPRES

×