x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

07 Apr 2004   •   00:00

Microsoft pentru administratia publica

Secretariatul General al Guvernului va incheia un contract in valoare de 54,5 milioane de dolari pentru inchirierea de licente Microsoft destinate administratiei publice. Contractul va fi incheiat cu compania Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, partenerul european al Microsoft Ireland Operations Limited, pe o perioada de cinci ani, si va permite utilizarea produselor companiei americane de catre institutiile administratiei publice centrale.

www varianta imbunatatita

Internet Protocol versiunea 6 este solutia aleasa de japonezi pentru a inlocui standardele Internet actuale. Grupul de companii conduse de operatorii japonezi de telecomunicatii Nippon Telegraph and Telephone si KDDI Corp au elaborat o noua tehnologie care permite alocarea unui numar nelimitat de adrese de Internet, iar retelele vor fi mai eficiente si mai simple din punct de vedere arhitectural, comparativ cu sistemele actuale, care suporta numai 4 miliarde de adrese on-line.

Spammer-ii fenteaza Outlook

Scutul tehnologic anti-spam pentru Outlook 2003 a fost strapuns cu usurinta de mesaje care contineau sute de cuvinte, de obicei neasociate cu rebelul spam. John Cheney, director executiv la firma de securitate e-mail BlackSpider, a detectat si alte smecherii ale spammerilor, cea mai inventiva fiind aceea de a ascunde la sfarsitul mesajului elementele-cheie si acelea scrise cu fonturi foarte mici si cu o culoare aidoma fundalului.

Viermii Netsky campioni

Luna trecuta, firmele antivirus s-au vazut nevoite sa-si innoiasca produsele de mai multe ori pentru a face fata diverselor variante de „viermi" care se succedau la cateva zile. Specialistii din domeniu afirma ca 70% dintre atacurile virus din luna martie au fost marca Netsky, iar problema care se punea nu a fost aceea daca va aparea o noua varianta, ci cand isi va face aparitia.

Maroc Telecom la bursa

Guvernul marocan a deschis o licitatie internationala pentru selectarea unei firme de consultanta care sa ajute statul african in cadrul procedurii de listare la bursa a operatorului national Maroc Telecom. Operatiunea ar putea avea loc pana la sfarsitul anului, iar autoritatile nu au stabilit deocamdata daca listarea va avea loc la bursa din Casablanca sau in alta parte.



Grupaj realizat de Alexandru Radescu
×
Subiecte în articol: IT