x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

09 Mar 2004   •   00:00
Experimente la CERF

Editia de anul acesta va aduce cateva noutati la CERF, care se va desfasura la ROMEXPO, intre 20 si 24 aprilie. Vizitatorii se vor putea inregistra pe site-ul de web (www.cerf.ro) si vor primi la intrarea in expozitie un card magnetic, care va putea fi folosit pentru a se inregistra la standurile unde au gasit produse care ii intereseaza. "Este o tehnologie noua in Romania, care atrage dupa sine necesitatea ca expozantii sa puna la dispozitia vizitatorilor o serie de echipamente specifice de citire a acestor carduri", a declarat recent Dan Voicu, director executiv Expotek.

E gata Unreal Tournament

Atari si Epic Games au declarat ca dezvoltarea lui Unreal Tournament 2004 s-a incheiat. In prezent se lucreaza doar la ambalaje si la aprovizionarea magazinelor cu jocuri. Jocul va fi disponibil in mod oficial de pe data de 15 martie. Desi nu vine cu schimbari revolutionare, Unreal Tournament 2004 este asteptat de multi pasionati ai genului shooter-multiplayer. Dintre noutatile aduse de Unreal Tournament se numara modul de joc "Onslaught", revenirea modului "Assault" si introducerea vehiculelor aeriene si terestre.

3,9 miliarde de euro pentru Belgacom

Actionarii minoritari ai operatorului belgian de telecomunicatii Belgacom ar putea obtine pana la 3,9 miliarde de euro din vanzarea participatiilor in cadrul uneia dintre cele mai mari oferte publice de actiuni lansate in ultimii ani in Europa. Belgacom a stabilit un pret de 23-26,5 euro pentru oferta publica prevazuta pentru 22 martie, pret pe baza caruia valoarea companiei se situeaza intre 8,1 si 9,3 miliarde de euro, excluzand actiunile detinute de operator. Bancherii companiei s-au reunit la finalul saptamanii pentru a discuta valoarea actiunilor, pretul final al ofertei publice urmand sa fie comunicat la 21 martie.

Tariful Vamal on-line

Indaco Systems a lansat versiunea informatizata a Tarifului Vamal de Import al Romaniei 2004. Aplicatia contine lista completa a taxelor vamale si normele de incadrare a marfurilor pe pozitii tarifare aplicabile in acest an. Compania producatoare asigura si actualizarea informatiilor incluse in program pe tot parcursul anului. Programul permite cautare dupa cod sau continut, calcularea automata a taxelor si are un sistem de marcaje pentru regasirea rapida a inregistrarilor de interes.

×
Subiecte în articol: IT