x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

06 Mar 2004   •   00:00
Gigantii sunt cu ochii pe latino-americani

Spaniolii de la Telefonica vor sa se extinda in America Latina. Ei negociaza un contract de 5 miliarde de dolari cu compania americana de telecomunicatii BellSouth. Publicatiile financiare spaniole Expansion si Cinco Dias au indicat, citand surse apropiate situatiei, ca Telefonica nu este singurul candidat, dar ca negocierile sale sunt cele mai avansate. Alti doi candidati pentru reteaua de telefonie latino-americana sunt Telecom Italia si America Movil din Mexic, cel mai mare operator de telefonie mobila din America Latina.

Compania Autodesk a facut un miliard

Autodesk, lider mondial in domeniul productiei de software pentru proiectarea asistata, si-a anuntat rezultatele pe ultimul trimestru al anului trecut. In aceasta perioada a inregistrat venituri nete de 295 milioane de dolari, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 196 de milioane, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cat priveste anul fiscal 2004, s-au obtinut venituri nete totale de 952 de milioane de dolari, cu 15% mai mari decat in anul fiscal 2003, cand s-au raportat 825 de milioane.

Cablistii au fost controlati de IGCTI

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a efectuat 120 de controale in domeniul audiovizual, in cursul lunii trecute. Din cele 104 de retele CATV controlate, 20 nu respectau parametrii tehnici impusi. Acestea au fost somate sa remedieze problemele in maximum o luna. In ceea ce priveste radiocomunicatiile, s-au efectuat 101 controale, nereguli fiind sesizate in doua cazuri care au fost notificate de inspectorii IGCTI. Au mai primit avertismente cinci comercianti de telefoane mobile.

Licitatiile electronice au implinit doi ani

Sistemul electronic de achizitii publice, disponibil pe Internet la adresa www.e-licitatie.ro (foto), a implinit recent doi ani de functionare. Lansat in 2002 pe baza proiectului-pilot dezvoltat de Ministerul Comunicatiilor, sistemul a pornit de la 159 autoritati publice si sapte categorii de produse, gestionand in prezent licitatiile a peste 1.000 de autoritati publice si peste 82 categorii de produse. S-au incheiat peste 250.000 tranzactii, intre care licitatii in domeniul sanatatii sau pentru atribuirea de contracte de servicii.
Grupaj realizat de Florina Zainescu

×
Subiecte în articol: IT