x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Marele Zid al cenzurii Internetului

Marele Zid al cenzurii Internetului

22 Apr 2014   •   14:12
 Marele Zid al cenzurii Internetului

China a propus Rusiei, dar şi unor parteneri din Asia Centrală o alianţă de securitate pentru înăsprirea controlului internetului şi la alte măsuri pentru a preveni 'forţe externe' să instige la revoluţie în statele membre, notează Reuters.
   
'Forţe externe se folosesc de contradicţiile şi problemele social-economice pentru a răsturna autorităţile şi încerca să provoace un nou val de revoluţii colorate', a declarat ministrul chinez al securităţii publice Guo Shengku, potrivit unei traduceri în rusă a remarcile sale.
   
'Revoluţie colorată' este termenul rusesc pentru protestele de stradă care au condus la răsturnarea liderilor din Ucraina, Georgia şi Kârgâzstan în ultimul deceniu.
   
'Aceasta este o ameninţare serioasă la adresa suveranităţii şi securităţii ţărilor din regiune şi o preocupare comună a statelor membre SCO', a adăugat Guo.
   
Alianţa de securitate cuprinde Rusia şi China şi fostele republici sovietice din Asia Centrală Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan.
   
Guo a cerut statelor membre să vină cu măsuri 'pentru a contracara amestecul în treburile interne din străinătate, întări managementul organizaţiilor non-guvernamentale şi controlul asupra reţelelor sociale, în scopul de a descoperi, analiza, contracara şi reglementa factorii de incertitudine şi evita repetarea
scenariilor revoluţiilor colorate', potrivit traducerii.
   
Criticii Kremlinului îl acuză pe preşedintele Vladimir Putin de înăbuşire a disidenţei după ce a început un al treilea mandat în 2012.
   
Autorităţile ruse au blocat luna trecută accesul la câteva site-uri internet care au fost platforme pentru criticii guvernului, inclusiv cele ale oponenţilor proeminenţi ai lui Putin Aleksei Navalnîi şi Garry Kasparov, aminteşte Reuters. (Agerpres)





×