x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ministrul Comunicaţiilor, surprins de decizia Telekom România de a vinde Palatul Telefoanelor

Ministrul Comunicaţiilor, surprins de decizia Telekom România de a vinde Palatul Telefoanelor

25 Sep 2014   •   13:19
Ministrul Comunicaţiilor, surprins de decizia Telekom România de a vinde Palatul Telefoanelor

Ministrul Comunicaţiilor, Răzvan Cotovelea, s-a declarat azi surprins de atitudinea Telekom România (ex-Romtelecom), care, potrivit oficialului, a comunicat vânzarea Palatului Telefoanelor fără a anunţa în prealabil şi Ministerul.

"Sunt un pic surprins, pentru că noi nu am fost informaţi de către Romtelecom în legătură cu această comunicare de media. Oamenii din Consiliul de Administraţie au dat ok-ul pentru lansarea procedurilor interne în cadrul Romtelecom de finalizare a caietului de sarcini. Mă aşteptam ca după această decizie să fi fost şi noi informaţi că se dă un comunicat de presă, astfel încât să fi fost un comunicat de presă comun şi să explicăm. Dacă mâine suntem în măsură să spunem că vrem Palatul Telefoanelor, vom intra noi în negociere şi vom achiziţiona. Mă aşteptam ca relaţiile bune cu Romtelecom să continue, adică să fi fost informaţi de faptul că urma că fie o comunicare de presă. Pe mine personal m-au sunat foarte mulţi colegi, cunoscuţi şi m-au întrebat de ce se vinde Palatul Telefoanelor şi pe ce preţ', a afirmat Răzvan Cotovelea, citat de Agerpres. 

Palatul Telefoanelor, scos la vânzare
Acesta a adăugat că statul român nu are mijloace pentru a bloca procesul de vânzare a Palatului Telefoanelor şi că nu poate comenta preţul de pornire. 

"Nu pot să comentez preţul, dar cert este că, din punct de vedere legal, statul român nu are mijloace de a bloca acest proces. Romtelecom este un proces de înstrăinare, de vindere prin licitaţie a unor active care nu produc şi pentru care plăteşte însă foarte multe fonduri, foarte mulţi bani impozite şi, atunci, este normal ca dânşii să ia o asemenea decizie. Noi, tot ce avem în legătură cu Palatul Telefoanelor, este dreptul de preempţiune, introdus la momentul vânzării, în 1998', a precizat Cotovelea. 

Totuşi, Statul român analizează posibilitatea ca, prin intermediul Ministerului Culturii, să-şi exprime dreptul de preempţiune asupra Palatului Telefoanelor.

"Acum mai bine de o lună şi jumătate, la iniţiativa ministerului nostru, Guvernul României a realizat o echipă interministerială de analiză a situaţiei Palatului Telefoanelor. Această analiză va fi încheiată undeva la sfârşitul lunii septembrie şi, atunci, statul român, prin Ministerul Culturii, deoarece clădirea este în patrimoniul cultural şi arhitectonic de la această instituţie, îşi va exprima dreptul de preempţiune. Este un cost foarte mare şi trebuie să ne gândim ce facem cu această clădire, dacă statul român, prin Ministerul Culturii, o va achiziţiona. Indiferent de decizie, o vom face cunoscută presei. Vreau să vă spun că nu am stat indiferenţi la această situaţie. Analizăm şi ne vom exprima dreptul de preempţiune (...) Dacă noi cumpărăm Palatul Telefoanelor, ce vom face de a doua zi cu el? Trebuie să ne gândim, pentru că jumătate din Palatul Telefoanelor va fi în continuare ocupat cu tot ce înseamnă linii de comunicaţie de la Romtelecom. Deci, noi nu ne putem folosi de clădire, unde să putem face un muzeu sau să aducem un minister', a explicat Cotovelea. 



×