x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul Samsung Galaxy Note 7 sau speranţa că nu va exploda

Noul Samsung Galaxy Note 7 sau speranţa că nu va exploda

05 Iul 2017   •   15:12
Noul Samsung Galaxy Note 7 sau speranţa că nu va exploda

Doar la câteva luni după ce mulţi oameni se aşteptau ca Samsung să retragă de pe piaţă brandul Note, compania este gata să relanseze Samsung Galaxy Note 7.

Telefonul, după cum foarte bine se ştie, a fost retras de pe piaţă după ce mai multe dispozitive au luat foc, apoi au fost reintroduse cu baterii mai "sigure", care s-au dovedit la fel de periculoase, deoarece ajungeau la temperaturi cu adevărat periculoase, înainte ca acesta să fie retras de pe piaţă pentru a doua oară, interzis în avioane şi, în cele din urmă, fiind oprită producţia.

Sau poate nu.

Samsung a decis să reintroducă pe piaţă telefonul cu un nume puţin diferit, cu speranţa că a trecut suficient timp, iar asigurările făcute de companie au convins cumpărătorii că ar trebui să cumpere Note 7 în locul oricărui alt telefon de pe piaţă.

Ce a fost în neregulă cu originalul?

Samsung a făcut o profundă investigaţie a problemei şi, cum era de aşteptat, mai multe probleme legate de baterie au reprezentat cauza.

Samsung a spus că principala problemă a fost că “electrodul negativ a fost deviat în colţul din dreapta sus”, dar a adăugat şi că vârful electrodului negativ localizat greşit a reprezentat o problemă.

Răspunsul companiei la primul val de explozii a fost să încredinţeze producţia bateriilor unui furnizor separat, Amperex Technology. Din păcate, au existat de asemenea probleme.

“Vârful electrozilor pozitivi a penetrat stratul de izolaţie, o particularitate care s-a reflectat într-un contact nedorit cu electrodul negativ. Au fost indentificate şi situaţii în care bateriile au fost livrate fără stratul de izolaţie.”, a explicat Samsung în ianuarie.

Verificări pentru siguranţă

Înainte de noua dezvăluire,  compania a anunţat noul test “8-Point Battery Safety Check”,  pentru a convinge cumpărătorii că nici una dintre erorile uriaşe făcute în cadrul originalului Note 7 nu va mai fi produsă.

Din păcate pentru Samsung, anunţul a avut ca efect apariţia unui număr mare de întrebări legate de inexistenţa până în acel moment a unui astfel de proces.

“Noul”  Galaxy Note 7

După luni de zvonuri, Samsung a confirmat că vor relansa Note 7 sub numele de Note 7 “Fan Edition” pe 7 iulie. O alegere cel puţin bizară de nume, care a condus la glume legate de “noul” telefon de la Samsung.

Compania a decis să nu construiască un telefon complet nou, ci să rearanjeze, renumească şi să scoată din nou pe piaţă Note 7, cu componente nefolosite şi baterii care au trecut noile măsuri de securitate.

Noile baterii vor avea capacitate mai mică decât vechile baterii de 3,500 mAh de pe Note 7.  În rest, se presupune că “noul model” va fi exact la fel ca cel vechi, cu acelaşi display de 5.7 inch Quad HD şi cu camera de 12 megapixeli.

De aşteptat, Note 7 nu va costa la fel de mult ca originalul. Samsung încă nu a anunţat preţul oficial, însă se presupune că va costa în jur de 470 de lire, cu mult mai puţin decât originalul care costa 699 de lire.

Dacă oamenii vor fi convinşi să cumpere un telefon cu o reputaţie nu tocmai bună, doar pentru că preţul este redus, rămâne de văzut.

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: Samsung Galaxy Note 7 explozii relansare