x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul telefon Samsung Galaxy S8 nu mai are butonul de home

Noul telefon Samsung Galaxy S8 nu mai are butonul de home

30 Mar 2017   •   14:07
Noul telefon Samsung Galaxy S8 nu mai are butonul de home

Grupul sud-coreean Samsung a prezentat miercuri, la New York, nouă său smartphone Galaxy S8, dotat cu asistent virtual, rezistent la apă şi fără buton pe partea din faţă, relatează AFP. 

Noul model era foarte aşteptat după fiascoul Galaxy Note 7, a cărui producţie a fost oprită în octombrie după ce mai multe aparate au explodat şi au luat foc. 

El va fi disponibil începând cu 21 aprilie, a anunţat Justin Denison, vicepreşedinte al Samsung America, cu prilejul prezentării. 

Primul asistent virtual al Samsung, care va concura cu celebrul Siri al Apple, se numeşte Bixby. 

El permite smartphone-ului "să vă anticipeze nevoile", a explicat Sriram Thodla, director în cadrul Samsung America, la prezentarea Galaxy S8. 

Asistentul îi poate propune utilizatorului produse care seamănă cu un obiect pe care tocmai l-a văzut în magazine sau pe stradă, după ce i-a făcut o fotografie. 

Bixby utilizează ansamblul de date al smartphone-ului, în special localizarea prin GPS, ceea ce îi permite, de exemplu, să-i propună utilizatorului informaţii atunci când iese din casă. 

Pe lângă asistentul virtual, una dintre principalele sale noutăţi este absenţa unui buton pe partea din faţă, prezent la modelele precedente de Galaxy şi pe iPhone. 

După modelul Pixel, smartphone-ul lansat de Google, partea din faţă este complet plană şi ecranul reprezintă mai mult din suprafaţa aparatului decât înainte. 

De asemenea, capacităţile procesorului au fost îmbunătăţite şi consumul său redus. 

În condiţiile în care aceasta a fost responsabilă pentru eşecul Galaxy Note 7, liderii Samsung America nu au evocat subiectul bateriei, a cărei siguranţă şi capacităţi vor fi scrutate îndeaproape. 

Pe lângă Bixby, Galaxy S8 şi S8+, fratele său mai mare, sunt echipate cu un sistem de recunoaştere cu alegere multiplă. Acesta îi permite utilizatorului să-şi deblocheze telefonul printr-un cod secret, conectând puncte pe ecran, dar şi prin detectarea amprentelor digitale, a chipului sau a irisului ocular. 

Samsung a mai dezvoltat şi un adaptor, numit Samsung Dex, care îi permite proprietarului să lucreze pe smartphone de pe un calculator fix.AGERPRES

×