x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget O universitate portugheză a creat un dispozitiv pentru telefoane mobile care măsoară alcoolemia

O universitate portugheză a creat un dispozitiv pentru telefoane mobile care măsoară alcoolemia

21 Dec 2016   •   03:00

Universitatea portugheză Tras-os-Montes, din Vila Real, a creat un dispozitiv pentru telefoane mobile cu o aplicaţie corespunzătoare care determină în timp util indicele de alcoolemie al unei persoane care a consumat alcool, relatează marţi EFE. 

Mecanismul a fost realizat de inginerul Ana Patricia Queirós, în cadrul unui proiect prin care se doreşte reducerea accidentelor de trafic. 

Pentru ca o persoană care a consumat alcool să ştie exact indicele său de alcoolemie a fost creat un senzor care se conectează la telefon prin 'Bluetooth' şi permite trimiterea datelor unei aplicaţii. 

În acest mod, cu o simplă suflare îndreptată spre mobil, şoferii care au băut vor putea şti în orice moment care este indicele lor de alcoolemie. 

Pentru a valida eficienţa acestui dispozitiv inovator, universitatea a comparat rezultatele cu cele ale unui aparatul etilotest pe care îl folosesc agenţii de la circulaţie. 

Universitatea Tras-os-Montes a subliniat că prin această aplicaţie se doreşte o scădere a numărului accidentelor provocate de consumul de alcool.AGERPRES

×