x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange, la cumpărături şi pe piaţa din România

Orange, la cumpărături şi pe piaţa din România

07 Iul 2014   •   17:41
 Orange, la cumpărături şi pe piaţa din România

Compania Orange este interesată de achiziţii în România, Spania, Polonia şi Belgia, a declarat într-un interviu pentru Bloomberg Stephane Richard, şeful celui mai mare operator francez de telefonie.

Potactica tarifelor scăzute practicată de companiile rivale nu mai este suficientă pentru a fura cotă de piaţă în Franţa şi el nu va fi un lider al fuziunilor şi achiziţiilor menite să încheie războiul preţurilor care durează de trei ani, precizează Richard.

Potrivit lui Richard, revenirea la un sistem de telecomunicaţii alcătuit din trei în loc de patru operatori ar fi benefică pentru Franţa şi ar încuraja companiile să investească mai mult în infrastructură, reflectând tendinţa de consolidare înregistrată în rândul companiilor de telefonie din Europa.

Luni, acţiunile Orange au urcat cu 0,04%, la 11,46 euro, la bursa de la Paris. Anul acesta titlurile au urcat cu 27%, cel mai semnificativ avans din indicele principal CAC 40 al bursei franceze.

'Piaţa franceză nu are o mărime importantă pentru a sprijini patru operatori de telefonie fixă şi mobilă. Sunt sigur că într-o zi vom ajunge la trei operatori, aşa cum este tendinţa în Germania, Irlanda sau alte state europene', a apreciat Stephane Richard.

Guvernul Franţei încă doreşte să reducă numărul operatorilor de telefonie mobilă de pe piaţa internă de la patru la trei, pentru a pune capăt 'spiralei destructive' a scăderii preţurilor, a afirmat luna trecută ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg.

Orange este liderul pieţei de telefonie mobilă din Franţa, iar guvernul francez deţine 27% din acţiunile companiei. La rândul său, Bouygues Telecom este al treilea din cei patru mari jucători de pe piaţa de telefonie mobilă din Franţa. Un război al preţurilor s-a declanşat în Franţa, în ianuarie 2012, când a intrat pe piaţă operatorul Iliad.

Orange ia în considerare şi o posibilă combinare cu un alt operator. Un nou plan strategic ar putea fi anunţat până la sfârşitul anului.
Montebourg declara în aprilie că Franţa cere companiilor de telecomunicaţii să se consolideze dincolo de frontierele ţării. Companiei Orange, unde statul deţine 27% din acţiuni, i s-a cerut să profite de alianţele sale din Europa pentru a se consolida în afara Franţei.

Directorul general al Orange, Stephane Richard, a declarat în mod repetat că sectorul telecomunicaţiilor din Europa are nevoie de consolidare, idee susţinută şi de Rene Obermann, şeful Deutsche Telekom AG, cel mai mare operator european de telecomunicaţii.

Pe piaţa din România, veniturile Orange România au crescut, în primul trimestru din 2014, cu 4,9% până la valoarea de 230 de milioane de euro, în timp ce numărul abonaţilor a ajuns la aproape 10,4 milioane, mai mulţi cu 1,76% faţă de intervalul similar din anul anterior. Conform datelor, la 31 martie 2014, Orange avea 10.394.000 de clienţi, în creştere cu 1,76% comparativ cu primul trimestru din 2013, când existau 10,214 milioane clienţi. (Agerpres)

×