x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Premiera Apple pe piaţa din China

Premiera Apple pe piaţa din China

15 Aug 2014   •   13:16
Premiera Apple pe piaţa din China

Apple a început să stocheze datele persoanele ale unor utilizatori chinezi pe serverele furnizate de operatorul de telecomunicaţii China Telecom, în ideea îmbunătăţirii vitezei şi siguranţei serviciilor sale, transmite Reuters. 

Este pentru prima dată când grupul american Apple stochează datele utilizatorilor pe teritoriul Chinei. În plus, decizia Apple este un punct de cotitură, în condiţiile în care alte mari companii din sectorul tehnologic, în special Google Inc, refuză de mult timp să construiască centre de date în China din cauza îngrijorărilor privind cenzura şi viaţa privată.

Apple a subliniat că toate datele stocate pe serverele China Telecom vor fi criptate, iar operatorul chinez nu va avea acces la conţinutul datelor.

'Am decis să adăugăm China Telecom pe lista furnizorilor noştri de centre de date pentru a creşte lăţimea de bandă şi a îmbunătăţi performanţele pentru clienţii noştri din China continentală' a precizat grupul american într-un comunicat de presă.

Companiile din sectorul tehnologiei încearcă să-şi construiască centrele de date cât mai aproape posibil de clienţii lor, pentru că o distanţă mai mică înseamnă viteze de transfer a datelor mai mari. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: apple china stocare date clienti