x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primele informaţii oficiale despre Windows 9

Primele informaţii oficiale despre Windows 9

22 Aug 2014   •   14:25
 Primele informaţii oficiale despre Windows 9

Microsoft ar putea dezvălui, în data de 30 septembrie, o nouă versiune a sistemului său de operare Windows, potrivit The Verge.

Citând surse din interiorul companiei, The Verge susţine că Microsoft ar putea organiza la finele lunii septembrie un eveniment la care ar urma să prezinte presei un nou sistem de operare, care poartă numele de cod 'Threshold', şi care ar urma să fie viitorul Windows 9 atunci când această versiune va fi lansată oficial pe piaţă în primăvara lui 2015. Acesta va fi primul sistem de operare lansat de gigantul Microsoft după ce Satya Nadella a preluat funcţia de CEO la începutul anului.

Potrivit The Verge, noul sistem de operare al celor de la Microsoft va avea o interfaţă modificată cu un nou 'mini start menu' urmând ca bara de instrumente 'Charm', o noutate introdusă de Windows 8, să fie eliminată în condiţiile în care nu s-a bucurat de aprecierea utilizatorilor. 

Noua versiune ar urma să-i succeadă lui Windows 8, care a ieşit pe piaţă la finele lunii octombrie 2012, cu obiectivul de a reinventa sistemul de operare vedetă al Microsoft pentru a-l adapta la ecranele tactile ale tabletelor şi smartphone-urilor. În urmă cu şase luni Microsoft a anunţat că a depăşit pragul de 200 de milioane de licenţe pentru Windows 8 vândute. 




 

 

×
Subiecte în articol: Windows 9 Threshold Satya Nadella