x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum a ajuns LEGO pe Staţia Spaţială Internaţională

Cum a ajuns LEGO pe Staţia Spaţială Internaţională

04 Sep 2015   •   16:23
Cum a ajuns LEGO pe Staţia Spaţială Internaţională

O capsulă rusească Soiuz, având la bord primul astronaut danez care ajunge în spaţiu şi încă doi astronauţi, a andocat vineri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), potrivit agenţiei spaţiale federale ruse Roskosmos, relatează DPA.

Andreas Mogensen este primul astronaut danez care ajunge în spaţiu, la bordul capsulei Soiuz fiind prezenţi şi astronautul kazah Aidin Aimbetov şi cosmonautul rus Serghei Volkov, astfel echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională având în prezent nouă persoane.

Aidin Aimbetov s-a alăturat misiunii de pe ISS, înlocuind-o pe cântăreaţa britanică Sarah Brightman, care a anunţat în luna mai că renunţă la oportunitatea de a vizita avanpostul orbital.

Mogensen şi Aimbetov vor petrece zece zile la bordul ISS, iar Serghei Volkov, care a petrecut mai mult de un an de zile în diferite misiuni în spaţiu, va sta 188 de zile.

Danezul a luat cu el în spaţiu şi figurine LEGO, marcă daneză reprezentativă la nivel mondial.

Zborul a fost deopotrivă o premieră pentru astronautul danez, însă a reprezentat şi marcarea celei de-a 500-a lansări de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

×