x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Problemă de securitate rezolvată de primul update Apple pentru iOS 7

Problemă de securitate rezolvată de primul update Apple pentru iOS 7

26 Sep 2013   •   21:41
Problemă de securitate rezolvată de primul update Apple pentru iOS 7

Apple a recurs la primul update al sistemului de operare iOS 7, pentru a rezolva o problemă de securitate sesizată de către utilizatori.

Bug-ul a apărut în zona barei de acces rapid la galeria foto, realizat printr-un slide vertical, de jos în sus. Utilizatorii care au raportat problema au remarcat faptul că accesul la galeria de imagini se realiza chiar dacă telefonul era blocat şi codul de acces nu fusese introdus. Pătrundea fără validarea codului în această zonă permitea oricărei persoane să vizioneze pozele stocate pe telefon, ba chiar mai mult, distribuirea acestora pe reţelele de socializare, doar prin apăsarea unui buton, afalt în colţul din dreapta jos al ecranului.

iOS 7.0.2 este disponibil utilizatorilor de iPhone, iPad sau iPod care au actualizat sistemul de operare la această variantă, dar şi pentru cei care au cumpărat iPhone 5s deja.

Site-urile de specialitate anunţă că Apple are deja în teste varianta iOS 7.1, un update destinat optimizării rulării sistemului de operare pe rezoluţii diverse de ecran, o informaţie care lasă să se întrevadă lansarea spre finalul anului a unei noi variante de iPad.

De asemenea, se precizează că Apple lucrează deja la iOS 8, despre care se spune că va utiliza mai bine resursele oferite de coprocesorul M7, şi că va rezolva problemele apărute în utilizarea Apple Maps.

×