x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SMS-urile, fotografiile sau apelurile ŞTERSE din telefonul mobil POT FI GĂSITE! Vezi cum

SMS-urile, fotografiile sau apelurile ŞTERSE din telefonul mobil POT FI GĂSITE! Vezi cum

10 Feb 2015   •   13:01
SMS-urile, fotografiile sau apelurile ŞTERSE din telefonul mobil POT FI GĂSITE! Vezi cum

Crezi ca o daca iti pui o parola sau daca stergi mesajele din telefon informatiile sensibile din aparatul tau nu pot fi descoperite? Ei bine, mai gandeste-te o data, avertizeaza CNN.

Experţii pot găsi aproape orice in telefonul tau mobil, inclusiv mesajele trimise chiar dacă acestea au fost sterse. Nici distrugerea aparatului nu îi asigură pe posesori că mesajele trimise, fotografiile indecente sau apelurile sterse nu pot fi descoperite.

"Deşi stergerea acestor date face operaţiunea mai dificilă, asta nu înseamnă că ele nu pot fi găsite", a declarat Courtney Lancaster, expert în identificarea datelor de pe telefoanele mobile.

Experţii au numeroase mijloace prin care pot găsi mesaje sau fişiere şterse de pe un telefon.

O aşa-numită analiză "materială" poate să recupereze informaţiile şterse dintr-un smartphone. Atunci când o fotografie este salvată, sistemul de operare va stoca variante diferite ale imaginii în mai multe fişiere.

O pictogramă poate fi în continuare disponibilă, chiar dacă poza originală nu mai există. Infractorii obişnuiesc să îşi distrugă telefoanele pentru că realizează că informaţii de pe acestea pot fi folosite ca probe în instanţă. Deşi distrugerea telefoanelor face munca experţilor mai dificilă, identificarea datelor nu este imposibilă.

"Datele sunt stocate acolo unde sunt stocate, aşa că nu ne interesează prea tare carcasa. Nici apa nu constituie întotdeauna o problemă", a mai spus Courtney Lancaster.

×