x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget SURPRIZĂ DE PROPORŢII: Nokia cu Android în producţie!

SURPRIZĂ DE PROPORŢII: Nokia cu Android în producţie!

de Alexandru Radescu    |    20 Sep 2013   •   08:46
SURPRIZĂ DE PROPORŢII: Nokia cu Android în producţie!

Chiar dacă am avut parte de un anunţ oficial privind trazacţia Nokia-Microsoft de peste 7 miliarde de dolari (vânzarea cătrea compania americană a diviziei de Terminale, a serviciilor de hărţi, Patente etc.), abia în noiembrie este aşteptat un vot final al acţionarilor companiei finlandeze.

 În aceste conditii, la gigantul chinez Foxconn încă se află în producţie primul smartphone Nokia cu Android, nume de cod Mountain View, scrie gsm-arena.com, preluând informaţia de pe un site de tehnologie din Beijing.

Până la anunţul tranzacţiei, la Foxconn se produseseră deja 10.000 de unităţi. Un terminal în zona medie, despre care s-a aflat deocamdată că se bazează pe un chipset Qualcomm Snapdragon 200 8225Q.

Aceste informaţii confirmă şi ceea ce publicase cu câteva zile în urmă prestigiosul New York Time, cum că oficialii Microsoft s-au speriat aflând că Nokia lucreaza la un smartphone cu Android şi au făcut presiuni pentru tranzacţie.

În orice caz, până în noiembrie cel puţin, proiectul “Nokia cu Android” continuă la fabrica Foxconn.

Pe de altă parte, Stephen Elop, cel care a plecat de la Microsoft să îngroape afacerea cu telefoane mobile Nokia, se va întoarce la compania americană, nu înainte însă de a mai primi un bonus de 25 de milioane de dolari. Pentru reuşita tranzacţiei. După cum noteaza Telegraph.co.uk, 75% din sumă va proveni de la Microsoft.

Dar şi această recompensă se va plăti către “calul troian” doar dacă tranzacţia va primi votul final din partea acţionarilor Nokia.

(foto: ctechcn.com)
 


 


 


 

×